Brisanje povijesti na mobitelu: Vraćanje mobitela na tvorničke postavke

Brisanje povijesti na mobitelu: Vraćanje mobitela na tvorničke postavke


Želite vratiti mobitel na tvorničke postavke, a ne znate kako se to radi? U ovom vodiču objasnit ćemo vam kako izbrisati povijest korištenja na vašem mobitelu i kako ga vratiti na tvorničke postavke.

Princip vraćanja mobitela na tvorničke postavke razlikuje se od uređaja do uređaja, također se razlikuje kod Androida i iOS-a.

Brisanje povijesti na mobitelu na Android uređajima

Na Android uređajima postoji nekoliko načina pomoću kojih možete vratiti mobitel na tvorničke postavke. Najjednostavniji način je odlazak u Postavke uređaja i potražite opciju Vraćanje tvorničkih postavki ili Factory reset. Uređaj će vas tražiti potvrdu brisanja i nakon što potvrdite kreće brisanje svih vaših podataka.

Drugi način je tako da isključite mobitel i držite Home tipku + Volume + ili (ovisno o uređaju) i držeći ovu kombinaciju uključite mobitel. Pričekajte nekoliko sekundi da se učita sučelje i pomoću tipki za pojačavanje i stišavanje zvuka odaberite Wipe data/Factory reset. Potvrdite s tipkom za uključivanje uređaja.

U videu pogledajte vodič za vraćanje mobitela na tvorničke postavke zaSamsung Galaxy S7/S7 edge.

Brisanje povijesti na mobitelu na Apple iPhone uređajima

Da bi vratili iPhone na tvorničke postavke odaberite Setting (Postavke) >> General (Općenito) i pod Reset odaberite Reset All Content and Settings (Brisanje sadržaja i postavki)

Nakon što se iPhone resetira sve će postavke biti vraćene na tvorničke.