Besplatne GIF animacije za preuzimanje

Besplatne GIF animacije za preuzimanje


U potrazi ste za besplatnim GIF animacijama, a ne znate kako do njih doći? Sastavili smo listu najboljih izvora od kuda možete preuzeti hrpu besplatnih GIF animacija.

GIF (Graphic Interchange Format) format je jedan od najčešće korištenih grafičkih formata na internetu. Velika prednost GIF formata je što zauzima malo memorije, no s druge strane fotografije spremljene u GIF formatu drastično gube na kvaliteti.

Upravo je mala memorijska zahtjevnost bila glavni razlog za veliko korištenje GIF formata u doba kada su brzine interneta bile vrlo male jer su fotografije spremljene u GIF formatu omogućavale brzo učitavanje stranica.

Posljednjih godina veliku popularnost imaju GIF animacije, a sve veće IM aplikacije na pametnim telefonima imaju podršku za slanje GIF animacija.

Na internetu postoji hrpa specijaliziranih stranica s koji se mogu preuzeti razne GIF animacije, a mi smo odabrali one najbolje.

GIPHY.com – vjerojatno najpoznatija stranica koja sadrži beskonačno raznih GIF-ova. Animacije možete potražiti putem ugrađene tražilice ili ponuđenih kategorija. Stranica omogućava jednostavnu izradu vlastitih GIF-ova, a možete ih podijeliti i s ostalim korisnicima. Preuzimanje GIF-ova je vrlo jednostavno, kliknite na odabranu animaciju i odaberite način na koji želite podijeliti ili presnimiti GIF.

Gifbin.com – još jedna stranica za hrpom zanimljivih GIF-ova. Možete ih pretraživati putem ugrađene tražilice ili odabirom između najnovijih, s najvećim ocjenama ili najgledanijih.

Buffer.com – ako ste u potrazi za GIF animacijama koje želite podijeliti na društvenim mrežama, ovo je još jedno dobro mjesto na kojem možete pronaći hrpu zanimljivih GIF-ova.