Baterija za iPhone 5 cijena – kako zamijeniti bateriju na iPhone 5

Baterija za iPhone 5 cijena – kako zamijeniti bateriju na iPhone 5


Baterija na iPhoneu 5 vam se brzo prazni i u potrazi ste za novom? Evo nekoliko savjeta na što pripaziti pri kupovini nove i zamjeni.

Apple je još od prve generacije iPhonea onemogućio otvaranje i vađenje baterije bez posebnog alata. S obzirom da baterija na iPhone 5 uređaju nema preveliki kapacitet zahtjevnije korištenje traži posezanje za punjačem i dva puta dnevno. Svaka baterija ima određeni broj punjenja nakon kojeg kapacitet počinje padati, što u praksi znači brže pražnjenje pa čak i gašenje uređaja zbog pada napona u bateriji.

Ako imate slične simptome s vašim iPhoneom vrijeme je za zamjenu baterije. Ukoliko ste spretni s otvaranjem uređaja ovaj postupak možete napraviti i sami za samo nekoliko minuta. Bateriju možete naručiti preko eBaya ili neke druge specijalizirane trgovine.

Nikada nemojte kupovati baterije čija je cijena smiješno niska jer se najčešće radi o nekvalitetnim kineskim kopijama koje mogu oštetiti vaš iPhone. Baterija mora imati kapacitet 1440 mAh. Prosječna cijena kvalitetne baterije iznosi desetak dolara ili više. Kod kupnje obratite pozornost na dojmove ostalih kupaca pod ocjenama prodavača.

Ukoliko su komentari pozitivni, možete kupiti bateriju. Većina prodavača uz bateriju šalje i alat potreban za otvaranje, a postupak zamjene možete pogledati u priloženom videu.

Napomena: otvaranjem uređaja gubite garanciju, pa ako je iPhone pod garancijom odnesite ga u ovlašteni servis na promjenu.