15 razloga zašto je iPhone bolji od Androida

15 razloga zašto je iPhone bolji od Androida


Prilikom odabira smartphonea postavlja se pitanje što odabrati iPhone ili neki Android model. Donosimo 15 razloga zašto je Apple iPhone bolji odabir od Androida.

 1. Apple je poznat po odlično dizajniranim uređajima. iPhone nastavlja tu tradiciju, a mnogi će se složiti da je upravo iPhone 4 jedan od najljepše dizajniranih uređaja ikada.
 2. Za razliku od Androida kojeg koristi velik broj proizvođača, iOS se razvija i testira specijalno za iPhone što mu omogućuje maksimalnu optimiziranost i stabilnost.
 3. Kvalitetom izrade daleko su iznad konkurencije, a konkurira im tek nekoliko Android proizvođača.
 4. Apple je poznat po dobroj softverskoj podršci svojih uređaja pa je nadogradnja najnovijeg softvera dostupna je istog dana za sve podržane modele iPhonea, dok mnogi Android flagshipovi nikada niti ne dobiju nadogradnju na novije verzije.
 5. Velik izbor kvalitetnih aplikacija od kojih su mnoge ekskluziva za i uređaje.
 6. Razvijatelji aplikacija najviše zarađuju na Apple Storeu, a piratizacija je prisutna u zanemarivom broju.
 7. Ukoliko posjedujete ostale uređaje ove kompanije poput MacBooka ili iPada uživat ćete u jednostavnosti sinkronizacije uređaja međusobno.
 8. U slučaju krađe uređaja ugrađena je tehnologija koja omogućuje jednostavno lociranje ili brisanje kompletnog sadržaja, kao i potpuno blokiranje iPhonea nakon čega ga više nije moguće korisiti.
 9. Bolja softverska optimiziranost omogućuje manju potrošnju baterije posebice u stanju mirovanja.
 10. Iako su cijene novih iPhonea relativno visoke, ako se odlučite za prodaju uvijek ćete dobiti više novaca nego kod Androida iste klase.
 11. Lightning port za punjenje omogućuje priključivanje kabela u mobitel bez obzira na stranu što se tek nedavno počelo ugrađivati na Androide u vidu USB Type-C priključka.
 12. Mnogi proizvođači audio opreme (pojačala ili auto audio oprema) nude bolju i kvalitetniju kompatibilnost s korištenjem iPhonea nego Androida.
 13. Jednostavnost korištenja iOS-a je daleko veća nogo Androida, a priložene aplikacija poput audio playera izvedene su neusporedivo kvalitetnije i vizualno privlačnije.
 14. Aplikacije poput iMessage ili FaceTime omogućuju gotovo besplatnu komunikaciju između Apple korisnika.
 15. Iako nema mogućnost nadogradnje memorije microSD karticama, ugrađena memorija omogućuje brži pristup podacima što su uvidjeli i konkurenti koji sve češće izdaju flagshipove bez podrške za naknadu nadogradnju memorije.