15 razloga zašto je Android bolji od iPhonea

15 razloga zašto je Android bolji od iPhonea


Kupujete novi mobitel i ne možete odlučiti između Androida i iPhone (iOS) smartphonea? Pročitajte 15 razloga zašto je kupovina Androida bolji izbor od iPhonea.

 1. Za razliku od iOS-a koji se nalazi samo u iPhone smartphoneima, Android je dostupan svim proizvođačima što omogućuje veći izbor uređaja.
 2. Cijene Android telefona se kreću od tristotinjak pa do preko šest tisuća kuna, tako da je jednako dostupan kupcima slabije i jače kupovne moći.
 3. Posljednje generacija flagshipova dizajnom nimalo ne zaostaju za iPhoneom.
 4. Gotovo svaka aplikacija rađena za iPhone dostupna je i za Android uređaje, a neke koje se kod Applea plaćaju su za Android besplatne.
 5. Mogućnost instalacije aplikacija mimo oficijalne trgovine.
 6. Jednostavno spajanje s računalom, za prebacivanje multimedije nisu potrebni posebni programi, a može poslužiti i kao prijenosni disk.
 7. Pojedini uređaji imaju podršku za priključivanje USB memorijskih stickova i ugrađeni infracrveni port koji pretvara mobitel u daljinski upravljač.
 8. Android nudi mnogo više prilagodbe i gotovo svaki dio sustava korisnik može prilagoditi kako mu odgovara.
 9. Većina uređaja dolazi s utorom za memorijsku karticu što omogućuje jednostavnu i jeftinu nadogradnju interne memorije.
 10. S obzirom na veliku ponudu kupac mogu izabrati onaj uređaj koji mu se najviše sviđa te nudi ono što smatra potrebnim (npr. mnogi korisnici žele imati mogućnost promjene baterije).
 11. Super AMOLED zaslon na Samsung Galaxyju se smatra trenutno najboljim na svijetu.
 12. S obzirom da je Android u vlasništvu Googlea možete očekivati odlučnu podršku za ostale Googleove servise poput Gmaila, YouTubea ili Drivea.
 13. Svi Android uređaji koriste standardni micro USB utor za punjenje baterije (noviji koriste USB Type_C) pa je neusporedivo lakše doći do zamjenskog punjača u slučaju da ostanete bez baterije na poslu ili putovanju.
 14. Na početni zaslon moguće je postaviti razne widgete (za vremensku prognozu, mail, potrošnju baterije…)
 15. Posljednja verzija Androida nudi moćnost prikaza i rada u dvije aplikacije istovremeno na zaslonu uređaja što može biti vrlo praktično posebno kod mobitela s većim ekranima.