Zaprešić poštanski broj, hrvatski gradovi broj pošte

Zaprešić poštanski broj, hrvatski gradovi broj pošte


Trebate poslati pismo u Zaprešić, a ne znate poštanski broj? Donosimo poštanske brojeve svih mjesta u Hrvatskoj. Ovo je popis svih poštanskih brojeva koji se koriste kod nas.

Kako bi se omogućilo brzo razvrstavanje pošiljki uveden je poštanski broj za svako veće mjesto, odnosno poštanski ured.

Na temelju tog broja djelatnik koji radi na razvrstavanju pošte odmah može vidjeti za koju županiju, odnosno grad ili naselje je namijenjeno poslano pismo ili paket.

Poštanski brojevi se koriste u gotovo čitavom svijetu, a ovisno o veličini zemlje i organizaciji koriste se numerički brojevi od tri do deset znakova, dok pojedine zemlje poput Argentine, Irske, Mlate, Velike Britanije, Nizozemske koriste kombinaciju brojeva i slova.

U hrvatskoj se poštanski broj sastoji isključivo od brojeva, a prva brojka označava veći grad u kojoj se nalazi regija gdje je pošiljka namijenjena.

Poštanski broj za Zaprešić je 10290

Nakon što se pošiljka u većim poštanskim centrima sortira prema poštanskom broju i jednom kada stigne u obližnji poštanski ured poštar prema adresi može dostaviti pismo ili paket. Iz tog je razloga potrebno čitljivim rukopisom navesti ime i prezime osobe te adresu na koju je pismo ili paket poslan.