Pozivni broj za Kanadu, kako nazvati Kanadu

Pozivni broj za Kanadu, kako nazvati Kanadu


Trebate nazvati osobu u Kanadu, a ne znate koji je pozivni broj za tu zemlju? U nastavku ćemo objasniti koji broj unijeti i što treba napraviti da bi se ostvario poziv prema Kanadi.

Da bi uspostavili poziv s osobom koja se nalazi u drugoj zemlji potrebno je prije biranja broja unijeti pozivni broj te države.

Svaka država ima jedinstveni pozivni broj. Unosom pozivnog broja prije biranja telefonskog broja osobe sugeriramo operateru prema kojoj državi je usmjeren poziv. Npr. može se dogoditi da se identičan telefonski broj koristi u više zemlja istovremeno, a upravo je pozivni broj taj pomoću kojeg se identificira u kojoj se državi broj nalazi i koristi.

Pozivni broj za Kanadu je +1

Oznaku + možete dobiti duljim pritiskom na tipku 0 na tipkovnici mobilnog uređaja. Nakon pozivnog broja unesite telefonski broj osobe koju želite kontaktirati. S obzirom da su internacionalni pozivi vrlo skupi operateri često blokiraju takve pozive kako bi zaštitili korisnike od nepredviđenih troškova.

Stoga, ukoliko ne uspijevate uspostaviti poziv prema drugoj državi kontaktirajte svog operatera i raspitajte se je li vam omogućena ta opcija te koliki su troškovi zvanja.